Fysiotherapie EN Osteopathie?

Fysiotherapie en osteopathie kunnen heel goed in elkaars verlengde werken en elkaar versterken, maar zijn niet hetzelfde.

In oktober 2021 heb ik mijn laatste examen afgelegd aan de International Academy of Osteopathie. Dat betekent dat ik me osteopaat D.O. MRO mag noemen. Ondertussen ben ik ook fysiotherapeut.

Lees hieronder verder als je meer wilt weten over osteopathie:

Osteopathie is een geneeskunst, ontwikkeld in de jaren twintig van de vorige eeuw. Een osteopaat bekijkt, onderzoekt en behandeld een lichaam als geheel. Dus zowel de spieren, pezen, botten en gewrichten (het musculoskeletale deel), als de organen, de circulatie van bloed en lymfe, het neurologische aspect en het psycho-emotionele spectrum. Je kunt wel zeggen dat het een ‘holistische’ benadering is van de mens. Het doel van de osteopaat is om met manuele technieken (je handen dus) het lichaam te behandelen, zodanig dat het lichaam in beweging komt om zichzelf te helpen. Dit betekent dat je als osteopaat vaak op zoek gaat naar de oorzaak van een klacht en vaak niet direct die klacht als dusdanig gaat behandelen.

%d bloggers liken dit: